Utorak, 11 svibnja, 2021

Veliko interesovanje bh. poljoprivrednika: Pomama za tartufima, već stiglo 200 prijava!

Nemojte propustiti

Londonska kompanija “Green laboratories” zainteresovana je da podijeli besplatno sadnice lješnika na čijem korijenu se nalazi “sjeme” tartufa

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Domaći poljoprivrednici su veoma zainteresovani za uzgoj tartufa koji im može donijeti veliku zaradu, a za samo tri dana prijavljeno je više od 200 potencijalnih uzgajivača, rekla je direktorica preduzeća “Green Laboratories” iz Banjaluke Senka Gatarić, piše Glas Srpske.

VEZANO: Englezi bh. građanima nude šansu za posao budućnosti: Klima kod nas idealna, kilogram tartufa 5.000 eura!

– Interesovanje je ogromno, telefoni zvone stalno, ljudi se raspituju. Zainteresovani su poljoprivrednici iz cijele BiH, a iz Srpske je najviše zainteresovanih sa područja banjalučke regije. Prijavljivanje je tek počelo i ima još dosta vremena da se zainteresovani prijave za sadnice koje će se saditi u jesen – kazala je Gatarić.

Dodala je da broj sadnica nije ograničen i ima ih dosta.

– Najbitnije je da zemljište bude odgovarajuće i sadnice će dobiti svi koji budu ispunjavali uslove. Cilj kompanije je da se posadi što više sadnica i da se razvije taj posao u BiH – istakla je Gatarić.

Londonska kompanija “Green laboratories” zainteresovana je da podijeli besplatno sadnice lješnika na čijem korijenu se nalazi “sjeme” tartufa.

Ugovor o saradnji će biti potpisan na 20 godina, a kompanija će otkupljivati cijeli rod. Od ukupne zarade 70 odsto ide uzgajivaču, a 30 odsto kompaniji.

Cijena tartufa po kilogramu se kreće od 1.000 do 5.000 eura.

(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Skandal u Beogradu užario region: Na svečanosti povodom Dana Evrope u prisustvu državnog vrha izvođene fašističke pjesme!

9. maja, u Beogradu je održana svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav srbijanski državni vrh. Svečana...

Možda vas zanima i ovo