Utorak, 19 listopada, 2021

Haos u Crnoj Gori: Sjever bez struje i pod snijegom, poplave na primorju – FOTO

Nemojte propustiti

581874_capture_ff (1)

Zbog jake kiše, saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, a na nekim dionicama i obustavljen, jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija.

Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo izmedju Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica.

Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snijega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka, kao i prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mjestima prodrla u podrume kuća.

Predsjednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocijenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i gradjane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

20150305163847_292448

Jaka kiša pada i u Podgorici, Nikšiću i Cetinju, a snijeg u sjevernom djelu Crne Gore. Meteorolozi su ranije najavili da će na Žabljaku pasti oko pola metra novog snijega, a na tom području visina bijelog pokrivača donedavno iznosila je više od metra.

Već od ranog jutra visina snijega na Žabljaku ponovo je premašila metar, čemu se posebno raduju turistički poslenici, jer se očekuje da će sezona skijanja na Durmitoru potrajati do maja.

581865_741aaecc465b134f2dea2991187c7161_ff (1)

Novi snijeg je pao i u Kolasinu, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Rožajama.

Prema prognozama, krajem dana i tokom noći izmedju četvrtka i petka, snijeg će se početi da pada i u nižim predjelima u centralnom djelu Crne Gore, a padaće i na planinamama u zaledju Jadrana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo