Utorak, 28 rujna, 2021

Vepar napravio haos u crkvi, svinja popila 120 litara alkohola

Nemojte propustiti

Parohijani jedne crkve u Poljskoj bili su životno ugroženi proteklog vikenda, kada je divlji vepar uletio u crkvu tokom molitve i porušio sve što mu se našlo na putu.

Svinja je ušla na nedjeljnu misu u crkvi u poljskom gradu Ruda Slaska, pošto je razbila staklena vrata na ulazu.

Incident se desio nekoliko minuta nakon početka mise, a vepar je izazvao paniku među prisutnima.

“Na sreću, uspjeli su brzo da uplaše vepra pa niko nije povrijeđen”, rekao je policajac i dodao da je životinja slomila dvije vaze i pocijepala ikonu Isusa Hrista tokom divljanja po crkvi.

Prema izvještajima lokalnih medija, životinja je vjerovatno upala u crkvu u potrazi za hranom.

Lokalne vlasti su obećale da će se suočiti sa ovim problemom, pošto životinje sve češće ulaze u gradove u potrazi za hranom, prenosi Sputnjik.

Prije mjesec dana još jedan vepar se našao na naslovnim stranama lokalnih medija, nakon što je krenuo u potragu za hranom.

Pripitomljeni vepar nazvan Črumek pobjegao je svom vlasniku Pavelu Kovalskom, istraživaču šuma i stanovniku gradića Kolo.

Sedam dana kasnije vepar je pronađen kako leži obeznanjen na jednoj farmi nakon što je popio oko 120 litara alkoholnog fermenta od koga se pravi vino.

Farmer je stupio u kontakt sa Kovalskim, koji je ubrzo preuzeo ljubimca avanturistu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo