Subota, 12 lipnja, 2021

Verbalno napao mlade Sarajke jer hodaju u šorcu za ramazan

Nemojte propustiti

U ponedjeljak navečer oko 19:30 u blizini Kliničkog centra Sarajevo dvije 17-godišnje djevojke verbalno je napao i izvrijeđao “čuvar reda u vrijeme ramazana” koji je ocijenio da su odjevene neprikladno. Djevojčice su doživjele šok, objavila je Slobodna Bosna.

Kako je za list kazao rođak jedne od napadnutih 17-godišnjakinja, djevojke su se vraćale kući iz grada, kada je negdje iznad bolnice pored njih stao automobil, čovjek za kojeg kažu da je djelovao poput vehabije otvorio je vrata automobila i počeo vikati na njih.

“Znate li vi da je ramazan?!? kakve to hodate?! Kako vas nije stid da hodate tako obučene?!”, vikao je čovjek iz automobila, i nakon što ih je izvrjeđao otišao u nepoznatom pravcu, tvrdi sugovornik Slobodne Bosne.

“Djevojčice su kćerke Sarajlija koje žive u Njemačkoj, iz vjerničke su obitelji, moja rodica je ispostila čak pola ramazana, koliko je bila u mogućnosti, dijete je, i svi smo u šoku zbog toga što se dogodilo. Bile su odjevene kao normalne djevojčice njihovih godina, kako će biti obučeni ljeti nego u šorc i nešto lagano, i tko je taj tko će odrediti kako se tko u ovom gradu smije odijevati?!”, ispričao je sugovornik novinaru Slobodne Bosne.

Kako je njegova rodica tijekom odmora kod bake, kada je došla kod nje, i baka koja je lošijeg zdravstvenog stanja je također bila šokirana, pa su obitelj o svemu obavijestili tek kasnije, a policija je o svemu obaviještena u utorak ujutro.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

“Djelovali su nezainteresirano, kazali su da mogu doći u policijsku postaju da daju izjavu”, kaže sugovornik.

Atmosfera koja se kreira svake godine uz ramazan, općinske zabrane točenja alkohola u sekularnoj državi, zabrane ljubljenja po restoranima jednostavno ohrabruju ljude koji sebi uzimaju za pravo da u sekularnoj državi izigravaju šerijatsku policiju i po svemu sudeći sve su brojniji i pasivno se ohrabruju od trenutnog establišmenta.

Djevojke, odnosno djevojčice koje su napadnute u naselju Breka već žive u Njemačkoj, i pitanje je koliko će one, i drugi mladi njihove generacije nakon ovakvih slučajeva biti željni da se nekad vrate u Sarajevo koje je sve bliže slici “Teherana” o kojem govori Milorad Dodik. “Odliv mozaka”, navodi Slobodna Bosna, se nastavlja…

Izvor: Slobodna Bosna, Bitno.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo