Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Vesna Pusić: S BiH treba razgovarati o granicama

Nemojte propustiti

Sporazum o granicama između Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremen je i treba ići prema njegovoj ratifikaciji i s BiH treba razgovarati, kazala je hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u ponedjeljak navečer u televizijskom intervjuu.

“Nijedan sporazum neće biti idealan i od njega ne treba odustati”, rekla je šefica hrvatske diplomacije i prva potpredsjednica vlade podsjetivši da je sporazum o granicama s BiH privremen no može i dalje biti na snazi.

S BiH treba o tome razgovarati, kao što treba razgovarati i o načinu spajanja hrvatskog teritorija jer BiH tu ima neku vrstu konsultantskog statusa.

Pusić je rekla da se 21. septembra čeka konačni rezultat predstudije isplativosti gradnje Pelješkog mosta pri čemu je Brisel uzeo u obzir deset različith varijanti. U tom projektu nije važno samo pitanje novca, već i propisa iz Schengenskog sporazuma, rekla je Pusić.

Vesna Pusić
Vesna Pusić

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo