Petak, 17 rujna, 2021

Veterinarski inspektori kamione s mesom propuštali bez pregleda: SIPA uhapsila tri osobe, nađena veća količina novca!

Nemojte propustiti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH, od ranih jutarnjih sati (28.9.2020. godine) provode operativnu akciju kodnog naziva „Indi“.

Mediji otkrivaju da su uhapšeni državni inspektori uposleni u Kancelariji za veterinarstvo BiH. Kod uhapšenih je pronađeno i privremeno oduzeto oko 50.000 eura i 12.000 dolara.

U akciji su lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 220. Krivičnog zakona BiH „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i člana 217. istog zakona „Primanje dara i drugih oblika koristi“.

U toku su pretresi na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku bit će predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, uz čiju su koordinaciju navedene aktivnosti izvedene.

Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, uhapšeni su uposlenici Kancelarije za veterinarstvo BiH, zaposleni na Graničnom prijelazu Orašje.

Sumnjiče se da su za određeni novčani iznos preko granice propuštali kamione sa uvezenim mesom, bez da su izvršili pregled.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Indi“ bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo