Petak, 30 srpnja, 2021

“Vidio ga je da siječe drva. Prišao mu je s leđa i pucao u glavu”

Nemojte propustiti

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva, kazneno vijeće Kantonalnog suda u Livnu produžilo je pritvor za još dva mjeseca 39-godišnjem Miladinu Bosniću iz Drvara, osumnjičenom za ubistvo 40-godišnjeg Perice Trninića, također iz Drvara, potvrdio je za Fenu predsjednik Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić.

Naime, Bosnić je prema prijedlogu za produljenje pritvora osumnjičen da je počinio kazneno djelo ubistva 40-godišnjeg Trninića, na način da ga je 30. augusta 2015. godine u šumi kod mjesta Ataševac kod Drvara iz lovačke sačmarice upucao u glavu nanijevši mu ozlijede od kojih je navedeni preminuo.

Kao dodatni razlog produženja pritvora, Begić navodi da su u mjestu Podovi kod Drvara, gdje je smješten osumnjičeni Bosnić, pronađene dvije automatske puške i jedna poluautomatska snajperska vojna puška sa streljivom, eksplozivna naprava (ručna bomba) te mu se, uz ubistvo, još stavlja na teret i kazneno djelo neovlaštenog držanja oružja i eksplozivnih stvari.

Uz zahtjev za produljenje pritvora, po riječima Begića, tužiteljstvo je navelo mogućnost bijega osumnjičenog. Međutim, nakon što je podnesen zahtjev za produljenje pritvora, Županijsko tužiteljstvo je iz KPZ Mostar dovezlo osumnjičenog Miladina Bosnića te ga ponovno saslušalo jer je u međuvremenu Tužiteljstvo izvidima i novim dokaznim radnjama došlo do novih činjenica, nakon čega je Bosnić priznao da je izvršio ubistvo Perice Trninića.

U prijedlogu za određivanje produženja pritvora stoji da je osumnjičenog Miladina Bosnića taj dan supruga ubijenog upoznala da je njezin suprug Perica Trninić otišao u šumu da posiječe drva nakon čega je Bosnić uzeo lovačku sačmaricu i odvezao se u smjeru te šume.

Kako navodi Begić, svoje vozilo ostavio je na jednom dijelu šume te se pola sata kretao pješice dok nije došao do mjesta gdje se nalazio Trninić.

“Ugledao ga je kako motornom pilom sječe drvo, prišao mu s leđa i iz lovačke puške ispalio jedan hitac u glavu Trninića od kojeg je isti podlegao”, kazao je Begić.

Kao osumnjičena za pomaganje u ovom kaznenom dijelu, supruga ubijenog 39-godišnja Zora Trninić će do 22. oktobra biti na izdržavanju jednomjesečnog pritvora u KPZ Mostar. Nakon toga slijedi rasprava na Kaznenom vijeću Kantonalnog suda, a hoće li i njoj biti produžen pritvor ovisi od tužiteljstva.

Begić je istaknuo kako su osumnjičeni u ovom predmetu bili u ljubavnoj vezi.

Prema daljnjem slijedu istrage, kako je kazao Begić, slijedi vještačenje šest pušaka i jednog mobitela koji je osumnjičeni Bosnić bacio u jednu jamu duboku preko 40 metara.

Prema mogućem scenariju daljnjeg odvijanja ovog slučaja, od Begića se doznaje da bi moglo doći do sporazuma između tužiteljstva i osumnjičenog Bosnića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo