Petak, 24 ožujka, 2023

Vijeće ministara BiH o budžetu i osnovici za 2023. godinu

Nemojte propustiti

Na dnevnom redu nalazi se i tačka o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. decembra tekuće godine.

Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas, a na dnevnom redu je i nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, ali i o visini osnovice za obračun plata u 2023. godini te iznosu regresa.

Budžet institucija BiH bi trebao iznositi oko 1,315 milijardi KM.

Još nije poznato koja osnovica je predviđena za obračun plaća iako su sindikati tražili da to bude 630 KM.

Također, na dnevnom redu nalazi se i tačka o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. decembra tekuće godine.

Osim toga, Vijeće ministara BiH trebalo bi danas odlučiti o davanju suglasnosti za imenovanje dobrambenog atašea Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, a cjelokupni dnevni red možete pogledati na zvaničnom sajtu Vijeća ministara BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo