Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Vijeće ministara BiH održalo je danas prvu sjednicu u novom sazivu

Nemojte propustiti

Na prvoj sjednici, Vijeće ministara BiH donijelo je pojedinačne odluke o imenovanju predsjedatelja i članova Odbora za unutarnju politiku i Odbora za ekonomiju te stalnih tijela Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nužnih za normalan i funkcionalan rad.

Prema Zakonu o Vijeću ministara BiH, prije rasprave na sjednici Vijeća ministara BiH sva pitanja u nadležnosti ministarstava BiH koja ulaze u sastav odbora obvezno se prethodno raspravljaju na sjednicama odbora.

Odborom za unutarnju politiku predsjedavat će zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara i ministar obrane Zukan Helez, a njegov zamjenik je ministar pravde Davor Bunoza. Članovi Odbora su ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak, ministar sigurnosti Nenad Nešić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović, direktor Ureda za zakonodavstvo Džemail Ćibo, generalni tajnik Vijeća ministara Robert Vidović, savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara Nikola Lovrinović, kao i koordinator Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić, bez mogućnosti glasovanja.

Odborom za ekonomiju predsjedavat će ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dok je njegov zamjenik ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Članovi ovog odbora su zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara i ministar financija i trezora dr. Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i prometa Edin Forto, direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović, direktor Ureda za zakonodavstvo Džemail Ćibo, generalni tajnik Vijeća ministara Robert Vidović, savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara Niko Duvnjak, kao i koordinator Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić, bez mogućnosti glasovanja.

Predsjedatelji odbora i njihovi zamjenici rotiraju se na funkciji predsjedatelja na godišnjoj razini, a u slučaju odsutnosti ministra na sjednici odbora zamjenjuje ga zamjenik ministra, uz pisanu ovlast ministra.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo