Subota, 22 siječnja, 2022

Vijeće ministara BiH sutra ima pune ruke posla: Na dnevnom redu i imenovanje Odbora za žalbe policijskih službenika

Nemojte propustiti

Vijeće ministara BiH u četvrtak će održati sjednicu, a na dnevnom redu su brojne tačke. Moguće je da bude i dopunjen dnevni red sa Odlukom o privremenom finansiranju za period januar-mart 2022. godine.

Ministri će razmatrati više nacrta sporazuma o projektima koje finansira Evropska unija, Evropska banka za obnovu i razvoj, među kojima su i dionice Koridora 5c.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o izmjenama i dopunama na Sporazum o finansiranju i projektu zaključen 17.12.2019. godine (“Prvobitni sporazum o finansiranju i projektu”) između KfW-a, Frankfurt na Majni (“KfW”), i Bosne i Hercegovine (“primatelj”), koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora, i Republike Srpske, koju predstavlja Ministarstvo finansija Republike Srpske i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (“agencija za izvršenje projekta”) u iznosu od 10.000.000,00 eura – energetska učinkovitost u javnim zgradama, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma izmedu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima i Aneksa sporazuma izmedu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most), Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima

Bit će razmotren i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće pričuve Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

A na dnevnom redu je i jedna od gorućih tema a to je Prijedlog odluke o imenovanju članova Odbora za žalbe policijskih službenika na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH koji ne postoji od maja mjeseca, a brojni procesi su zaustavljeni kao što je slučaj sa prijemom kadeta u GP BiH, žalbe policijskih službenika na disciplinske mjere.

Više s weba

Izdvajamo

Sanja Vulić: Nije Amerika nametnula sankcije, imamo ljude koji su Bošnjaci iz Sarajeva, koji rade u Ambasadi SAD!

- Ono što oni napišu o Republici Srpskoj, a to se svodi na nivo čaršijskog trača, to se plasira...

Možda vas zanima i ovo