Petak, 18 lipnja, 2021

Vijeće ministara danas o JMBG-u

Nemojte propustiti

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nedavno je prošireni Kolegij Predstavničkog doma državnog parlamenta zaključio da se povuku iz procedure dva prijedloga izmjena i dopuna zakona o JMB koje su predložili klubovi poslanika, a da se zaduži Vijeće ministara BiH da u najkraćem roku u parlamentarnu proceduru uputi usaglašen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, čiji je predlagač Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Na dnevnom redu sjednice bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Organizacionom odboru za obilježavanje 18. godišnjice stradanja u Srebrenici „Sigurne zone UN”.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. decembar 2012. godine; Informaciju o preuzimanju DKP imovine bivše SFRJ, dobijene po Sporazumu o pitanjima sukcesije, kao i Informaciju o Odluci Komiteta ministara Vijeća Evrope u vezi s provođenjem Presude Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine od 6. juna 2013. godine.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo