Srijeda, 4 listopada, 2023

Vijeće ministara o Nacrtu okvirnog budžeta institucija BiH

Preporučeno

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt sporazuma o bezbjednosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske, te Nacrt sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Palestine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period 2022. – 2024. godine.

Predlagač dokumenta je Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine iz kojeg je ranije saopšteno da su globalnim okvirom fiskalnog bilansa i politika zadati okviri za budžet institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u iznosu od 1.073.600.000 KM, od čega 865.500.000 KM od indirektnih poreza, a ostatak su vlastiti prihodi.

Upravo se čita:  Pismo namjere Centralne banke BiH: Traže zemljište za izgradnju Glavne jedinice Sarajevo, ponude se mogu slati do 16. oktobra

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Nacrt sporazuma o zajmu /Projekat unapređenja zdravstvenih sistema/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, sa Osnovama za zaključivanje ovog sporazuma, kao i Nacrt sporazuma o zajmu /projekat otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, sa Osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Upravo se čita:  Uspostavljena aviolinija Skoplje - Sarajevo: Letovi tri puta sedmično

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt sporazuma o bezbjednosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske, te Nacrt sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Palestine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Među predloženim tačkama su i Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o graničnim prelazima, kao i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola kojim se izmjenjuje i dopunjuje Konvencija za zaštitu pojedinca u pogledu automatske obrade ličnih podataka.

Upravo se čita:  Kosovo traži od Srbije da povuče vojne trupe s granične linije

Ministri bi, između ostalog, trebalo da razmotre i Prijedlog odluke o odobravanju ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini pod posebnim uslovima, Prijedlog odluke o ponavljanju količina tarifnih kvota u 2022. godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafinisanje, kao i Prijedlog odluke o prestanku važenja odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo