Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Vijeće sigurnosti UN odlučilo da klonira Josipa Broza Tita

Nemojte propustiti

Na 234. sjednici Vijeća sigurnosti UN, usvojena je rezolucija po kojoj se hitno započinje postupak kloniranja Josipa Broza Tita u cilju uspostavljanja trajnog mira na zapadnom Balkanu.

Foto: ArhivGeneralni sekretar UN Ban Ki Mun, objavio je na press konferneciji nakon sjednice da je kloniranje bivšeg diktatora Tita jedino rješenje za stabilizaciju zapadnog Balkana. Uz to je dodao da “zapadni Balkan šteti ugledu Evrope i svjeta”.

Na pitanje novinara šta će se desiti ukoliko novi-stari vođa ponovo uspostavi zloglasne institucije komunizma poput tajne policije i Golog otoka, Mun je odgovorio da bi mnogi stanovnici bivših jugoslovenskih republika “rado zanemarili svoja ljudska i demokratska prava u zamjenu za posao i mogućnost ljetovanja u firminom ljetovalištu”.

Papa Benedikt XVI, inače veliki protivnik kloniranja, izjavio je da je siguran kako je i Bog svjestan da je “bezbožnički komunizam jedino rješenje za Balkan”, stoga je apelovao na što brže sprovođenje ove “humane” ideje.

Ruski ambasador u UN, objavio je da Ruska Federacija razmatra slično rješenje nakon smrti Vladimira Putina.

U domaćim medijima vijest je dočekana sa oduševljenjem, a građani su sa radošću slušali vijesti o ukidanju “demokratije”. Suprotno očekivanom, političke vođe bivših jugoslovenskih zemalja su izrazile zabrinutost, jer postoji mogućnost ponovnog uspostavljanja društvenog blagostanja, što bi značilo “nazadovanje trideset godina, što se nesmije ni u kom slučaju dozvoliti”.

                                                                                                                             Nizar Eskić

 

(Bh-index/Balkantajms.com)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zastupnica Alma Čolo: Blokade dolaze od onih koji žele da BiH prikažu nemogućom državom

“Ne možete dovesti građane u situaciju da u godini kada glasaju, glasaju sa nekim nesigurnim izbornim rješenjem ili, da...

Možda vas zanima i ovo