Četvrtak, 25 travnja, 2024

Vijest će obradovati mnoge: U ovom dijelu BiH pred praznike se dijeli novih 100 KM

Preporučeno

– Pred novogodišnje praznike Grad će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatićemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca.

U jednom dijelu Bosne i Hercegovine penzionerima je obećana novčana pomoć pred praznike.

Penzioneri u Banjoj Luci trebali bi dobiti 100 KM, tako je barem rekao Draško Stanivuković, gradonačelnik tog grada.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Uz to je dodao da će grad penzionerima novac uplatiti direktno na račun.

“Banja Luka je porodica i to svakodnevno dokazujemo provodeći naše politike. Pred novogodišnje praznike Grad će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatićemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca.

Vodimo socijalno odgovornu politiku koja poznaje visinu ličnih primanja, kao što smo radili u slučaju podrške u javnom prevozu. Za nas je neprihvatljiv prijedlog da novac ide Elektroprivredi koja ima milijarde prihoda godišnje, te će novac biti uplaćen direktno penzionerima na račun, kao što su i tražili. O svim detaljima ćemo danas i sutra razgovarati sa predstavnicima udruženja penzionera. Ova pomoć ići će direktno penzionerima” poručio je Stanivuković.

Upravo se čita:  Okupljaju se Dodikove pristalice: Ovo su trenutni prizori iz Banje Luke

Iz Grada podsjećaju da su penzioneri ranije naglasili kako bi i oni željeli da 100 KM od Grada bude uplaćeno direktno njima na račun, a ne ‘Elektroprivredi’, piše Srpskainfo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas