Petak, 3 veljače, 2023

Vijest će obradovati mnoge: U ovom dijelu BiH pred praznike se dijeli novih 100 KM

Nemojte propustiti

– Pred novogodišnje praznike Grad će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatićemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca.

U jednom dijelu Bosne i Hercegovine penzionerima je obećana novčana pomoć pred praznike.

Penzioneri u Banjoj Luci trebali bi dobiti 100 KM, tako je barem rekao Draško Stanivuković, gradonačelnik tog grada.

Uz to je dodao da će grad penzionerima novac uplatiti direktno na račun.

“Banja Luka je porodica i to svakodnevno dokazujemo provodeći naše politike. Pred novogodišnje praznike Grad će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatićemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca.

Vodimo socijalno odgovornu politiku koja poznaje visinu ličnih primanja, kao što smo radili u slučaju podrške u javnom prevozu. Za nas je neprihvatljiv prijedlog da novac ide Elektroprivredi koja ima milijarde prihoda godišnje, te će novac biti uplaćen direktno penzionerima na račun, kao što su i tražili. O svim detaljima ćemo danas i sutra razgovarati sa predstavnicima udruženja penzionera. Ova pomoć ići će direktno penzionerima” poručio je Stanivuković.

Iz Grada podsjećaju da su penzioneri ranije naglasili kako bi i oni željeli da 100 KM od Grada bude uplaćeno direktno njima na račun, a ne ‘Elektroprivredi’, piše Srpskainfo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo