Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Vijest koja će obradovati mnoge naše građane koji žive u Njemačkoj: Aviokompanija”Lufthansa” od danas iz Sarajeva leti za Frankfrut

Nemojte propustiti

“Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično”

Uspostavom ovih letova za Sarajevo, “Lufthansa grupacija” će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom.

Danas je “Lufthansa” obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH s glavnim čvorištem “Lufthanse” u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, “Lufthansa” je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt, kažu iz Pres-službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

“Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično”, kaže se u saopćenju.

Istaknuli su da će, uspostavom ovih letova za Sarajevo, “Lufthansa grupacija” svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom.

“Bitno je napomenuti da LH grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze ‘Austrian Airlinesa’ za Sarajevo iz Beča, ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže ‘Lufthansa grupacije’. Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji”, ističu.

Svjesni te činjenice, ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove “Lufthansa grupacije”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo