Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Vijest koja će obradovati mnoge: Od danas građani Bosne i Hercegovine mogu ući u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja ukoliko imaju digitalne kovid potvrde

Nemojte propustiti

“Novost je i da osobe iz trećih zemalja (među kojima je i BiH) više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, kazao je Božinović.

U Hrvatsku će bez ikakvih ograničenja od danas moći da dođu građani trećih zemalja, među kojima i oni iz Bosne i Hercegovine, kao i svi koji imaju digitalne kovid potvrde, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je rekao da će oni koji nemaju potvrde morati predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenom virusu korona ili da su vakcinisani.

“Novost je i da osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, dodao je Božinović.

Ovo znači da od sada građani Srbije i BiH za ulazak u Hrvatsku treba da imaju jednu od tri potvrda – da su vakcinisani ili da su preboljeli kovid ili da imaju negativan test, prenose hrvatski mediji.

Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda, Božinović je naveo da će se njihova upotreba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na okupljanje više od 100 ljudi.

On je dodao da je dodatna novina i to da će se na svim mjestima u Hrvatskoj gdje se vrše testiranja moći izdavati i digitalne kovid potvrde, što će biti omogućeno i stranim državljanima.

“Svako može doći u posjed digitalne kovid potvrde”, rekao je Božinović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ombudsmani tvrde da se bh. građani “izrazito malo žale na visoke cijene”!?

Iz ove Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača apeliraju na potrošače da vode računa o različitim cijenama istih ili sličnih...

Možda vas zanima i ovo