Petak, 17 rujna, 2021

Vila Jovanke Broz spremna da se u nju useli Ana Brnabić?

Autor:Nova.rs

Nemojte propustiti

Mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona eura.

Radovi na rekonstrukciji državne vile u kojoj je do smrti živjela Jovanka Broz, a u koju bi trebalo da se useli nova-stara premijerka Ana Brnabić, praktično su gotovi.

Kako javlja Nova.rs, majstori iz Elektrodistribucije u srijedu su popravljali toplovodne cijevi, kako bi grijanje bilo spremno za buduće stanare ili, kako sada stvari stoje, za premijerku i njenu porodicu.

U državnu vilu malo poznatu po imenu “Bor”, a više po Titovoj udovici, još se niko nije uselio.

Ipak, čini se da će ona uskoro u cjelosti biti spremna da primi nove stanare, što bi kako je prethodno objavila Nova.rs trebalo da bude “buduća premijerka”, odnosno Ana Brnabić.

Novinari su ispred tog velepnog objekta u Kneza Aleksandra Karađorđevića zatekli su radnike Elektrodistrubicije, kako popravljaju toplovodnu cijev. Kako se saznaje, ona je procurila i u toku je hitna intervencija, kako bi sve bilo spremno za početak sezone grijanja.

Kamere su reagovale čim se noovinarska ekipa pojavila ispred Jovankine vile, da bi uskoro izašlo i obezbjeđenje.

“Ne snimajte, ovo je privatni posjed”, upozorio je radnik obezbjeđenja, mada je riječ o državnoj imovini.

Ovo je inače prvo ozbiljnije renovinaranje “Jovankine” vile poslije gotovo šest decenija, a ni poslije više od mjesec dana nisu stigli odgovori koliko je koštala rekonstrukcija, koje firme su dobile posao obnove tog objekta, kao i da li je za to bi raspisan tender.

Mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona eura.

Mada je sve ove godine bila pod zaštitom države Srbije, ova velepna vila do prije godinu dana bila je ruina, da bi u međuvremenu preuređena do neprepoznatljivosti. Svaki djelić fasade, krova, stolarije… pažljivo je obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, ali i okolne trotoare.

Jovanka Broz ovde je “privremeno” živjela pune tri decenije, od kada je nasilno iseljena iz njenog i Titovog doma u Užičkoj ulici.

U zgradu koju joj je država ustupila nije ulagala, pa se Jovanka žalila na vlagu, na krov koji prokišnjava, na hladnoću, zbog koje je i zimi morala da sjedi u sobi u bundi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropska država uvodi nove mjere, biće među najstrožijim u svijetu

Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji...

Možda vas zanima i ovo