Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Vilsonovo puno šetača bez maski, sarajevska policija piše kazne od 500 KM

Nemojte propustiti

Više čitalaca javilo se Novinskoj agenciji Patria navodeći da je Vilsonovo šetalište danas puno šetača koji ne nose maske, a ne poštuje se ni socijalna distanca.

Sarajevska policija počela je kontrolisati i kažnjavati građane koji se kreću bez zaštitne maske za lice, a što je naredba Federalnog štaba civilne zaštite od nedjelje 29. marta.

Istom naredbom propisana je socijalna distanca od 1,5 metar.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS potvrdio je da policija vrši kontrole i da se pišu kaznu od 500 KM za nepostupanje po naredbi Federalnog štaba CZ.

Foto: NAP

Više čitalaca javilo se Novinskoj agenciji Patria navodeći da je Vilsonovo šetalište danas puno šetača koji ne nose maske, a ne poštuje se ni socijalna distanca. Fotoreporter Patrije se uvjerio da je situacija alarmantna, šetači ne održavaju distancu, sjede zajedno na klupi, šetaju i džogiraju bez maski, šetaju kućne ljubimce bez zaštitne maske.

Iako je veliki broj savjesnih građana koji se pridržavaju propisanih mjera, postoje i oni koji se oglušuju na naredbe. Sarajevska policija pojačat će kontrolu lokaliteta na kojima se okuplja veći broj građana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo