Utorak, 30 svibnja, 2023

Višković pozvao mlade da se izjasne hoće li svi pomoć od 100 KM, ili samo nezaposleni

Nemojte propustiti

Višković je napomenuo da Vladi nije problem da budu obuhvaćeni svi, te da su sredstva već predviđena rebalansom budžeta za ovu godinu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je na današnjem sastanku sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske mlade da predlože kriterijume za dodjelu jednokratne pomoći od 100 KM.

Govoreći o inicijativi koju je u javnosti iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik da se mladima od 18 do 30 godina isplati jednokratna pomoć od 100 KM u uslovima rasta cijena i inflacije, premijer Republike Srpske je rekao da će za te namjene, prema preliminarnim procjenama, biti potrebno oko 12 miliona KM.

Upravo se čita:  Panika u RS-u zbog prelijetanja američkih borbenih aviona: Milorad Dodik kaže da je to zastrašivanje i pritisak

On je rekao da ova ideja nema veze sa izborima, nego da je to odgovor na inflaciju, te da bi isplata pomoći mogla krenuti u julu.

Premijer je pozvao mlade da iznesu prijedloge kada je riječ o kriterijumima dodjele ovih sredstava, odnosno da se izjasne da li žele da sredstva dobiju svi navedene starosne dobi ili da se izostave zaposleni, prenosi Mondo.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ko god pokuša da otcijepi bilo koji dio Bosne i Hercegovine, naići će na žestok odgovor države

Napomenuo je da Vladi nije problem da budu obuhvaćeni svi, te da su sredstva već predviđena rebalansom budžeta za ovu godinu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je 13. maja, nakon sjednice predsjedništva ove stranke u Banjaluci, najavio da će mladima od 18 do 30 godina, penzionerima i borcima u RS biti isplaćeno po 100 KM za šta će iz budžeta Republike Srpske biti potrebno izdvojiti oko 50 miliona KM.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo