Subota, 10 lipnja, 2023

Višković: Ukidanje akciza na naftu moguće već od 1. aprila

Nemojte propustiti

Višković je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici prihvatiti inicijativu Vlade RS-a kako bi 24. marta, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanici usvojili prijedlog NSRS i od 1. aprila BiH imala ukinute akcize na naftu i naftne derivate.

Upravo se čita:  Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

On je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

– Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili – istakao je Višković, prenosi Srna.

Upravo se čita:  Šta će Dodik reći na ovo? Višković o kamatnim stopama za RS: FBiH je bila pametnija, to je činjenica

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada RS danas predložila parlamentu RS-a, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira...

Možda vas zanima i ovo