Srijeda, 18 svibnja, 2022

Višković: Ukidanje akciza na naftu moguće već od 1. aprila

Nemojte propustiti

Višković je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština na današnjoj posebnoj sjednici prihvatiti inicijativu Vlade RS-a kako bi 24. marta, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanici usvojili prijedlog NSRS i od 1. aprila BiH imala ukinute akcize na naftu i naftne derivate.

On je novinarima u parlamentu RS-a rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

– Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi finansirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili – istakao je Višković, prenosi Srna.

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada RS danas predložila parlamentu RS-a, postoji usaglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Stigla prva reakcija Rusije na odluku Finske da uđe u NATO

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitri Peskov rekao je da "svi žele izbjeći direktan sukob NATO-a i Rusije". Kremlj je objavio da...

Možda vas zanima i ovo