Petak, 18 lipnja, 2021

Visočak ostvario američki san: Anel Bajtarević na lutriji dobio 20 miliona dolara

Nemojte propustiti

Anel Bajtarević, rođen u Visokom 1986. godine, a koji od 1997. godine živi u SAD-u, 17. juna je postao milioner tako što je kupio tiket na čijem broju šest je stajao glavni dobitak u iznosu od 20.800.000 dolara.

a0b0d5037ca4d3c7446734d5cf6a2318
Foto: Visoko.co.ba

Ovaj Visočak danas živi u Čikagu gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon toga upisuje vojnu akademiju u državi Virdžinija. Roditelji, zbog rata u Iraku i Afganistanu, nisu bili za tu njegovu životnu odluku i pokreću porodični biznis 2008. godine u vlastitoj firmi “National Freight Lines INC. Chicago”.

Iako je dobio glavni dobitak “20×20”, što mu narednih 20 godina garantuje 20.000 dolara sedmično, ovaj skromni Visočak nema namjeru da napusti pokrenuti biznis i kao dosta uspješan menadžer nastavit će živjeti kao i do sada.

Nakon što je potvrđen Anelov dobitak prodajno mjesto gdje je kupljen tiket u njegovu čast je organizovalo posebnu zabavu, a prema američkom zakonu i pravilima igre 208.000 dolara od ovog dobitka pripada upravo prodajnom mjestu gdje je i kupljen dobitni tiket.

Kako saznajemo, prilikom kupovine tiketa Anel se dvoumio između dva ponuđena i na njegovu sreću izabrao je onaj pravi. Ovaj dobitak je izazvao veliku medijsku pažnju tamošnje javnosti, ali se Bajtarević odlučio za intervju samo na CLTV Chicago.

(Visoko.co.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo