Nedjelja, 1 listopada, 2023

Visočanin Rambo Huseinović kupio više od 2.000 tegli Nutelle od UIOBiH

Preporučeno

– Koštalo bi znatno više, naravno. Koštalo bi najmanje 14.000, 15.000 KM, mada je ovo krajnji rok upotrebe do osmog mjeseca, tako da se mora dati po nekoj nižoj cijeni – kazao je Rambo.

Rambo Huseinović, iz Visokog pokupovao je svu Nutellu koja se danas prodavala u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) u Banjoj Luci. Dao je najbolju ponudu za više od dvije hiljade tegli namaza koga je Uprava ponudila na direktnu prodaju jer mu augustu istječe rok.

“Prihvata se ta ponuda?”, “Prihvata, kako da ne!”, “Hvala vam na učešću i vidimo se ako Bog da naredni, sad ćemo se mi dogovoriti oko rješenja, dobit ćete fakturu, oko primopredaje, uplate, to ćemo se sve dogovoriti.”

Upravo se čita:  Nedjelja u FBiH uskoro neradni dan? Hasičević objasnio zašto bi to mogla biti dobra odluka

Rambo je predstavnik firme Market Stop Šop i njegova ponuda za popularni namaz bila je 9.175 KM. Praktično, po tegli oko četiri i po marke, što je odlična cijena jer se prodaju za osam do deset maraka.

Rambo je na pitanje da li je pravio poređenje da istu količinu Nutelle kupuje po redovnoj cijeni te koliko bi ga koštalo odgovorio:

– Koštalo bi znatno više, naravno. Koštalo bi najmanje 14.000, 15.000 KM, mada je ovo krajnji rok upotrebe do osmog mjeseca, tako da se mora dati po nekoj nižoj cijeni.

Upravo se čita:  Ibrahim Hadžibajrić će primati "bijeli hljeb" godinu dana, advokat podnio zahtjev

Oko 2.000 teglica čokoladnog namaza sa lješnjakom dobilo je novog vlasnika. Njihova gramaža je od 450 gr do 1 kg i za nekoliko sati kreću put Visokog.

U skladište UIO u Zalužanima Nutella je dospjela kao carinska zapljena carinika jer pošiljka nije imala dokumenta o porijeklu, tačnije, gdje je kupljena i kako je plaćena.

– Možemo prodavati robu gdje su postupci pred nadležnim sudovima okončani i gdje se u tim odlukama sudova kaže da mi tu robu izložimo prodaji – objašnjava Ratko Kovačević, portparol UIOBIH, prenosi ATV.

Upravo se čita:  Od Tužilaštva BiH zatraženo da izuzme predmete od tužilaštava u RS-u u vezi sa ubistvima povratnika

Ako postupak pred sudom nije završen, kao u slučaju oduzete Nutelle, UIO lako kvarljivu ili robu pred istekom roka prodaje, dobijeni novac uplaćuje na poseban račun. Pravo učešća danas su imala pravna lica sa teritorije BiH. A ovoga će biti još. Doduše, možda ne Nutelle, ali svoje kupce trebalo bi da nađu ostale stvari koje su oduzete i stoje u skladištu Uprave. Tamo su, između ostalih, automobili, kombi koji je prevozio migrante, bijela tehnika, automobilske gume, obuća, gazirani napici i slatkiši.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo