Utorak, 17 svibnja, 2022

Visoki predstavnik Christian Schmidt o islamu u BiH: Islamski fundamentalisti ovdje nemaju utjecaja, Sarajevo je usmjereno Europi

Nemojte propustiti

Schmidt je izjavio kako “postoji novčana pomoć za muslimansku zajednicu u BiH koja dolazi iz inozemstva”, ali da u svakodnevici nema utjecaja radikalnog islama.

Među vodećim predstavnicima muslimanske zajednice intelektualno vlada otvorena klima, kazao je visoki predstavnik u BiH

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt izjavio je danas, u razgovoru za njemačku Katoličku novinsku agenciju (KNA) da “islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u Bosni i Hercegovini”.

– U vezi s terorističkim organizacijama poput Al-Kaide ili Islamske države postoje samo pojedinačni slučajevi – rekao je Schmidt.

Izjavio je kako “postoji novčana pomoć za muslimansku zajednicu u BiH koja dolazi iz inozemstva”, ali da u svakodnevici nema utjecaja radikalnog islama.

– Islam je u Bosni i Hercegovini tradicionalno jasno usmjeren prema Europi. Među vodećim predstavnicima muslimanske zajednice intelektualno vlada otvorena klima – rekao je Schmidt naglašavajući europsku orijentiranost Sarajeva, prenosi Hina.

Tokom intervjua koji je vođen u glavnom gradu BiH Schmidt je rekao da se osjeća kao da sjedi u “nekoj kafani usred Beča”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Inspektori kreću u kontrolu korisnika “brzih pošta”

Iz UIO pojašnjavaju ova lica su već morala podnijeti zahtjev za registraciju i ulazak u sistem PDV-a u BiH. Uprava...

Možda vas zanima i ovo