Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Visoki predstavnik se sastao sa rukovodstvom Agencije za prevenciju korupcije

Nemojte propustiti

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je u prostorijama Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) razgovarao sa direktorom ove institucije Elvisom Kondžićem i zamjenicom direktora Damirkom Mioč.

Ovo je prva posjeta visokog predstavnika u BiH Državnoj agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Na sastanku sa novoimenovanim rukovodstvom APIK-a visoki predstavnik je ukazao na važnost borbe protiv korupcije u BiH te je izrazio podršku radu Agencije. Posebno je podcrtao značaj primjene i unapređenja Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH.

Direktor Kondžić je zahvalio visokom predstavniku na posjeti te ga je ukratko upoznao sa stanjem koji je novi menadžment zatekao u ovoj instituciji. Kondžić je tokom sastanka naglasio da će, zajedno sa saradnicima, učiniti sve da ubuduće bolje pozicionira Agenciju, vrati joj kredibilitet i stavi je u službu građana BiH te da će mu to biti primarni cilj u radu.

Na sastanku je posebno podcrtan značaj vladavine prava kao jedinog mehanizma za sprječavanje odlaska mladih ljudi iz BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo