Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Visoko: Otvorena ambulanta TIKA Moštre i postavljen kamen temeljac u Prijekom

Nemojte propustiti

Foto: Anel J.
Postavljanje kamena temeljca u Prijekom (Foto: Anel J.)

Turska u svojoj vanjskoj politici ima cilj da u toj zemlji, neposrednom i širem susjedstvu vlada mir, stabilnost i napredak, poručio je jučer na svečanom otvorenju ambulante u Moštru kod Visokog zamjenik premijera Republike Turske Emrulah Išler.

Izgradnja ambulante “TIKA Moštre” počela je 2010. godine, podsjetila je u svom obraćanju načelnica Opštine Visoko Amra Babić. Ona je dodala da je ovaj projekat podržalo Ministarstvo zdravstva BiH, JP Dom Zdravlja Visoko i Opština Visoko, prenosi agencija AA.

“Veza među narodima i državama BiH i Turske raste i sigurna sam da će tih veza iz dana u dan biti sve više i više. Ovaj projekat će popraviti standard života i otvoriti pravac ovog dijela u dalji napredak i preosperitet. Mi smo mala država i mali ponosni narod i zahvalni smo svima koji doprinose napretku i razvoju BiH. Stoga se u budućnosti posebno radujemo i nadamo projektima koji će omogućiti razvoj proizvodnje”, istakla je Babić.

Babić: Ovaj projekat će popraviti standard života
Babić: Ovaj projekat će popraviti standard života

Nakon obraćanja, uslijedilo je presijecanje vrpce i svečano zvanično otvorenje ambulante. Održan je i kulturno-umjetnički program, a okupljena djeca nosila su bosanske i turske zastave i poruke podrške premijeru Erdoganu sa njegovim slikama na kojima je pisalo “Budi jak, Visoko je s tobom” i “Recep Tayyip Erdogan volimo te i zahvalni smo ti. Narod Visokog”.

Dodijeljene su i zahvalnice gostima iz Turske, predstavnicima bratske općine Altindag na čelu sa načelnikom Veyselom Tiryakiijem.

Svečanom ceremonijom presijecanja vrpce otvoren je i pristupni put do ambulante “TIKA Moštre”.

Nakon Moštra, ugledni gosti su i postavljanjem kamena temeljca u Prijekom ozvaničili i izgradnju kulturnog centra, a čiju izgradnju finansira turska bratska općina Altındağ.

VEZANO: Počeli radovi na pripremi gradilišta: Pogledajte savremeni Kulturni centar koje Visoko dobiva od turske općine Altındağ

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo