Petak, 22 listopada, 2021

Vjerovali ili ne, ali iz ovoga se izvukao samo sa ogrebotinom!

Nemojte propustiti

nakon-sokantne-nesrece-pri-brzini-od-100-kmh-motociklista-objavio-video-kao-upozorenje-drugima-pa-priveden-u-policiju

Motociklist koji se snimio kako 96 km/h na sat vozi “najopasnijom cestom u Velikoj Britaniji” proglašen krivim za opasnu vožnju nakon što je policija uočila video na YouTube, piše Daily Mail.

Šokantan video snimljen sa kamere na njegovo kacigi, pokazuje tada 21-godišnjeg Jacka Sandersona kako sa svojim Kawasaki Ninjom izlijeće sa ceste u provaliju. Vozeći se velikom brzinom, ušao je u jednu krvinu. U tom trenutku iz suprotnog smjera nailazio je automobil, a kako bi izbjegao direktan sudar, morao da skrene te je izletio sa zloglasne Cat and Fiddle cesti u Macclesfieldu.

Nekim čudom, Sanderson se izvukao samo sa lakšim ozljedama (posjekotina na ruci), iako se sa snimka vidi da se nekoliko puta isprevrtao nizbrdo. Međutim, ubrzo se pridigao na noge, otresao i vratio na cestu pozdravljajući zainteresirane koji su se zaustavili da mu pomognu.

“Ne mogu da vjerujem da sam se izvukao bez bez lomova. Kada sam izletio sa staze vrtio sam se poput helikoptera. Mislio sam – to je to. Gotov sam. Motocikl je ostao na vrhu grebena, dok sam se ja survao dole”, rekao je ovaj inžinjer iz Mobberleya.

“Da je motocikl nastavio za mnom, slomio bi me i danas ne bi stajao ovdje”, dodao je Sanderson koji je na ročištu proglašen krivim i biće osuđen krajem mjeseca. U međuvremenu, zabranjeno mu je da vozi bilo koje vozilo.

Video je objavio na YouTube, želeći na taj način da upozori druge na opasnost. No, ubrzo je privukao stotinu hiljada pregleda, ali i pažnju policije koja je odlučila da ga procesuira.

Uništeni motocikl više nije bio u voznom stanju, te ga je prodao iz dijelova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo