Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Vještači se telefon: Lana Bijedić ostavila testament u januaru ove godine

Nemojte propustiti

Lana je tog dana pješačila skoro šest kilometara od benzinske pumpe u Čapljini do kružnog toka kod Zvirovića, što potvrđuju snimci nadzornih kamera zabilježeni tog dana u Čapljini.

Istražitelji angažovani na rasvjetljavanju ubistva Lane Bijedić u Ljubuškom koje se dogodilo prošle nedjelje u popodnevnim satima, još ne uspijevaju doći do počinitelja.

Kompletan slučaj obavijen je velom tajne, a misterija bi se, kako se pretpostavlja, mogla riješiti nakon vještačenja Laninog mobitela, koje će raditi svjetske sigurnosne agencije. Nesretna djevojka je kobnog dana pješačila gotovo šest kilometara od benzinske pumpe Gazprom u Čapljini do kružnog toka kod Zvirovića, što potvrđuju snimci nadzornih kamera zabilježeni tog dana u Čapljini, piše Oslobođenje.

Kako su objavili mediji u Hercegovini, kamere sa benzinske pumpe snimile su Lanu kako prolazi pored, i to pješice, što znači da ju je neko morao dovesti do ove lokacije. Skoro sat i po poslije viđena je na kružnom toku kod Zvirovića, od pumpe udaljenom oko pet kilometara. Snimljena je kako pješači sama.

Snimke s nadozne kamere, Foto: Večernji list BiH

Povrede na tijelu ustanovljene obdukcijom u predjelu rebara i ruku navode na sumnju da je udarce pretrpjela još u automobilu. Zanimljiv detalj je i njezin testament, koji je također predmet vještačenja, a koji je napisan u januaru ove godine, kao i činjenica da je Facebook profil ubijene deaktiviran.

Njezina smrt bila je povod da radna grupa Ministarstva pravde BiH pokrene inicijativu za pooštravanje kaznene politike u zemlji, o čemu je na konferenciji za medije govorio ministar Josip Grubeša. Konkretnih prijedloga zasad nema, ali je jasno da je sudstvo ranije forsiralo presude koje su bliže minimalnim nego maksimalnim kaznama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo