Subota, 27 studenoga, 2021

Vještaci utvrdili: Darijan Musić je natprosječno inteligentan i nije lud

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Darijan Musić (27), koji je 12. novembra 2012. godine brutalno ubio svoju djevojku, manekenku Vladislavu Červenko, nije lud, utvrdili su neuropsihijatrijski vještaci.

Kako Kurir saznaje, nalaz ljekara iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu jasno je pokazao da je Musić osoba koja je natprosječno inteligentna i osoba koja ne pati od duševnih poremećaja.

– Musić ima intelektualne sposobnosti iznad prosjeka. S obzirom na to da kod njega nismo registrovali postojanje duševne bolesti, duševne zaostalosti ili povremene poremećenosti, kao ni alkoholne zavisnosti, niti zavisnosti od opojnih droga, zaključujemo da mjera bezbjednosti medicinskog karaktera nije potrebna – piše u zaključku ljekara vještaka dr Branka Mandića i dr Milene Stanković.

Vještaci su utvrdili i da je Musić labilna ličnost s obilježjima „narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti, zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije, unutrašnju napetost, kao i sklonost da se pasivno prepušta vlastitim raspoloženjima“.

– Ova obilježja ličnosti u značajnoj mjeri određuju njegovo psihičko i socijalno funkcionisanje i ukazuju na mogućnost da on može da ispolji neodmjereno, pa i agresivno ponašanje u situacijama koje su za njega provokativne ili kad je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola – navodi se u mišljenju veštaka zatvorske bolnice.

Iako je na prvom vještačenju koje su obavili neuropsihijatri iz KC Vojvodina Darjan Musić uspio da zbuni i prevari vještake, sada mu to nije pošlo za rukom.

– Trojica vještaka su tada, nakon dodatnog sudsko-psihijatrijskog i psihološkog vještačenja, zaključila da ne mogu da utvrde da li je Musić bio uračunljiv u momentu ubistva manekenke Vladislave Červenko – podsjeća izvor Kurira iz suda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo