Četvrtak, 25 travnja, 2024

Vještaci utvrđuju uzrok eksplozije u stanu u kojem živi porodica sa četvoro djece: Je li kvar na bojleru raznio stan u Banjaluci?

Preporučeno

Jaka eksplozija koja se dogodila u petak na Starčevici zabrinula je mještane i komšije.

Naređena su vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok eksplozije u stanu na četvrtom spratu, koja se u petak dogodila u Ulici Slobodana Kusturića u Banjaluci, a do tada, preliminarni rezultati istrage su pokazali upravo ono na šta se odmah i posumnjalo – da je za sve kriv bojler za grijanje.

Upravo se čita:  Sin pronašao novčanik sa 1.500 KM i dao majci, osumnjičeni za utaju i prikrivanje

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, rekla je za “Nezavisne” da su uviđaj obavili tužilac OJT, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka i vještakom mašinske struke.

“Prema prvim informacijama sa uviđaja najvjerovatnije da je uzrok snažne eksplozije kvar na bojleru, ali provešće se dalja potrebna vještačenja”, navela je Đaković Vidovićeva.

Upravo se čita:  Prognoze su se nažalost obistinile: Pogledajte šta se jutros desilo sa zasadima u Krajini

Podsjećamo, jaka eksplozija koja se dogodila u petak na Starčevici zabrinula je mještane i komšije.

Naime, u ovom stanu živi porodica sa četvoro djece, ali u trenutku eksplozije niko tu nije boravio.

Kako su “Nezavisne” u petak objavile, u nekim od prostorija ostali su goli zidovi i šut, a stolarija i staklo su letjeli desetine metara dalje te završili na putu i trotoarima, ali i na susjednoj zgradi, čiju su fasadu oštetili.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Osim stana, koji je gotovo potpuno uništen, štete ima i u garaži, gdje je dio ventilacije pao na vozilo. U intervenciji je učestvovalo šest vatrogasaca i jedno vozilo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas