Utorak, 31 siječnja, 2023

Vještaci utvrđuju uzrok eksplozije u stanu u kojem živi porodica sa četvoro djece: Je li kvar na bojleru raznio stan u Banjaluci?

Nemojte propustiti

Jaka eksplozija koja se dogodila u petak na Starčevici zabrinula je mještane i komšije.

Naređena su vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok eksplozije u stanu na četvrtom spratu, koja se u petak dogodila u Ulici Slobodana Kusturića u Banjaluci, a do tada, preliminarni rezultati istrage su pokazali upravo ono na šta se odmah i posumnjalo – da je za sve kriv bojler za grijanje.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, rekla je za “Nezavisne” da su uviđaj obavili tužilac OJT, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka i vještakom mašinske struke.

“Prema prvim informacijama sa uviđaja najvjerovatnije da je uzrok snažne eksplozije kvar na bojleru, ali provešće se dalja potrebna vještačenja”, navela je Đaković Vidovićeva.

Podsjećamo, jaka eksplozija koja se dogodila u petak na Starčevici zabrinula je mještane i komšije.

Naime, u ovom stanu živi porodica sa četvoro djece, ali u trenutku eksplozije niko tu nije boravio.

Kako su “Nezavisne” u petak objavile, u nekim od prostorija ostali su goli zidovi i šut, a stolarija i staklo su letjeli desetine metara dalje te završili na putu i trotoarima, ali i na susjednoj zgradi, čiju su fasadu oštetili.

Osim stana, koji je gotovo potpuno uništen, štete ima i u garaži, gdje je dio ventilacije pao na vozilo. U intervenciji je učestvovalo šest vatrogasaca i jedno vozilo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo