Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Vlada FBiH dala ovlasti Vladi HNK-a nad hotelom Stella u Neumu

Nemojte propustiti

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je saglasnost na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP “Salus Hotel Stella” d.o.o. Neum i za njegovo potpisivanje ovlastila premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Federalna vlada donijela je Uredbu o izmjenama Uredbe o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH kojom je brisala privredno društvo HUTP Salus Hotel Stella d.o.o. Neum s liste privrednih društava nad kojima je, praćenje rada, upravni nadzor nad općim aktima, monitoring i podnošenje izvještaja Vladi Federacije BiH vršilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je donijela Odluku o dopunama odluke o utvrđivanju liste privrednih društava kojom je privredno društvo HUTP Salus Hotel Stella d.o.o. Neum uvrstila u listu društava nad kojima ovlasti i obaveze po temelju državnog kapitala vrši Vlada HNK-a.

Da bi ove promjene bile izvršene u registru Općinskog suda u Mostaru potrebno je da Vlada HNK-a s Vladom Federacije BiH zaključi Sporazum o ustupanju ovlasti u ovom privrednom društvu, na osnovu kojeg će Vlada Federacije BiH biti brisana u registru Suda kao vršilac ovlaštenja i obaveze po osnovu državnog kapitala, a upisana Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma sačinilo je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP Salus Hotel Stella d.o.o. Neum.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo