Petak, 24 ožujka, 2023

Vlada FBiH: Obavijest o uplatama finansijske pomoći stanovništvu Turske nakon razornog zemljotresa

Nemojte propustiti

Vlada Federacije BiH posljednih dana prima veliki broj upita fizičkih i pravnih lica, te udruženja i organizacija koji su zainteresirani za pružanje finansijske pomoći ugroženom stanovništvu u zemljotresom pogođenim područjima Republike Turske.

Tim povodom obavještavamo zainteresirane da sve zvanične informacije o načinu uplate sredstava za ove namjene može pružiti Ambasada Republike Turske u BiH. Prema informacijama iz ove ambasade, otvoreni su računi za uplate pomoći prema Upravi za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske, te se sve donacije ove vrste mogu uputiti tim putem.

Vlada Federacije BiH je u svakodnevnoj komunikaciji sa Ambasadom Republike Turske u BiH, te putem ove ambasade koordinira sve aktivnosti u vezi sa slanjem pomoći u ugrožena područja nakon katastrofalnog zemljotresa koji se desio 6. februara u Republici Turkoj i Siriji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo