Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Vlada FBiH: Parlament bi danas bio raspušten da sinoć nije usvojen Budžet FBiH

Nemojte propustiti

Neistinite su tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja historijski rekordnog Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu – saopšteno je iz Vlade FBiH.

Javnost treba znati da to nije Budžet Fadila Novalića, nego Budžet Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP.

Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH završila je premijerovim izlaganjem Budžeta poslanicima Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka da li će, kada i u kojem obliku usvojiti Budžet.

Također podsjećamo da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da Predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas.

Ovu priliku koristimo da se u ime penzionera, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika Budžeta Federacije BiH, zahvalimo onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost poslanika i delegata i glasali za Budžet Federacije BiH.

Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje haosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost.

Za sve javno iznesene teške optužbe temeljene na neistini, odgovornost će biti zatražena pravnim putem – saopšteno je iz Vlade FBiH.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Njemački kancelar pozivao na prekid vatre u Ukrajini, a ruski predsjednik u detalje opisivao logiku “specijalne vojne operacije”

Glasnogovornik njemačke vlade rekao je da je Scholz zatražio od Putina da pristane na prekid vatre što je prije...

Možda vas zanima i ovo