Subota, 12 lipnja, 2021

Vlada FBiH: Provjeravaju se diplome ministara, savjetnika, direktora i državnih službenika

Nemojte propustiti

U Vladi Federacije BiH je počela provedba zaključka s njene 169. sjednice od 17. januara 2019. godine, o pokretanju revizije diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

Kako je saopšteno iz Vlade Federacije BiH, Glavni sekreterijat Vlade FBiH već provodi aktivnosti na provjeri diploma svih članova Vlade, premijera, zamjenika premijera i federalnih ministara, njihovih savjetnika i ostalih državnih službenika i namještenika ovog sekreterijata.

”Već su upućeni dopisi svim obrazovnim ustanovama čije diplome su priložene u ličnim dosjeima uposlenih i neke od njih su već dostavile odgovor”, navela je Vlada.

U Glavnom sekreterijatu Vlade FBiH izražavaju zadovoljstvo ažurnošću i brzinom kojima stižu odgovori i cijene da takva dobra saradnja visokoškolskih i drugih obrazovnih ustanova jeste znak da obrazovna zajednica podržava napore Federalne vlade na otkrivanju onih koji su, eventualno, zloupotrijebili obrazovni sistem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo