Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Vlada Federacije tek počela raditi na kraju mandata

Nemojte propustiti

vlada-federacijelipanj2014

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine najbolje rezultate rada, po mnogim segmentima, pokazala je u prvom kvartalu 2014. godine, rezultati su istraživanja nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI) koji su danas predstavljeni u Sarajevu.

Istaknuto je da je Vlada FBiH u prvom kvartalu 2014. godine zasjedala više puta nego u prvim kvartalima protekle dvije godine zajedno. Također, podsjetili su da je Vlada u veljači zasjedala dan za danom raspravljajući o određenom problemu.

U tom razdoblju ta institucija realizirala je i duplo više mjera u odnosu na prošlu godinu, a naglašeno je da je rad Vlade najvidljiviji u sferi donošenja zakona.

Konsultant za monitoring CCI-a Denis Telić je kazao kako su ti rezultati rezultat prosvjeda građana u veljači koji su, iako nisu doveli do smjene Vlade, tu instituciju potaknuli na rad.

– Zahvaljujući prosvjedima, ključni problemi građana konačno su došli na dnevni red Vlade. U prvom kvartalu tekuće godine, građani su za posljednjih osam godina bili najglasniji u isticanju svojih prioritetnih prava, rekao je Telić.

Kad je u pitanju rad Parlamenta FBiH konsultantica za monitoring Lejla Deronja-Suljić je kazala kako je u prva tri mjeseca u toj instituciji samo jedan zakon prošao proceduru u oba doma, i to Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o proračuna FBiH.

Dodala je i da su u Zastupničkom domu odbijena dva zakona, a u Domu naroda tri, od kojih jedan predstavlja usklađivanje s EU propisima i osnovu s korištenjem sredstava iz IPA fondova.

Također, naglašeno je kako bi katastrofa koja je zadesila BiH, izazvana kombinacijom prirodnih nepogoda i, kako je rečeno, nebrige nesposobne vlasti, pored neposrednih strašnih učinaka na pojedinim mjestima, mogla imati i posredan negativan učinak na politički život u zemlji.

Iz CCI-a pozvali su sve građane koji nisu izravno pogođeni prirodnom katastrofom da nastave pomagati one kojima je pomoć potrebna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo