Subota, 17 travnja, 2021

Vlada HNK donijela strožije mjere: Ograničeno radno vrijeme i nema više muzike uživo

Nemojte propustiti

Na današnjoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je Zaključak kojim se ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta na način da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 05:00 do 21:00 sat.

Također, zabranjuje se organiziranje muzike uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (porodičnim i javnim).

Zaključkom, koji stupa na snagu danom donošenja, je definirano kako mjere vrijede sve dok se sedmična incidenca oboljelih u HNK ne spusti na nivo ispod 50 na 100.000 stanovnika.

Također, Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Za nadzor nad provođenjem mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih naredbi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNK zadužene su jedinice lokalne samouprave i nadležna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutrašnjih poslova – svako u okviru svojih nadležnosti.

Zaključak je donesen na osnovu Informacije Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji u HNK za period od 8. do 14. marta u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na period od 18. januara do 21. februara kada je bila u kontinuiranom padu s najnižnom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo