Petak, 14 svibnja, 2021

Vlada Italije dodjeljuje stipendije državljanima BiH

Nemojte propustiti

Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine stipendije koje finansira Vlada Italije, a za školovanje u Italiji tokom akademske 2013/14. godine.

diplomaStipendije su doprinos onima koji namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija, kao što su univerziteti, akademije, konzervatorijumi, instituti za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije.

Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija neophodno je poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti Vlade Italije, zainteresovani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jednog do tri mjeseca, obavezni su da poznaju samo osnove italijanskog jezika.

Za kratke stipendije za usavršavanje mogu aplicirati i profesori italijanskog jezika.

Da bi podnio zahtjev za stipendiju, kandidat mora aktivirati account za pristup web stranici, a sa iste popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju.

Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je digitalno učitavanje važećeg identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i to one strane sa ličnim podacima, fotografijom i njegovim trajanjem.

Krajnji rok za elektronsko dostavljanje formulara je 31. maj, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo