Srijeda, 28 rujna, 2022

Vlada kantona u BiH donijela odluku: Evo ko će sve dobiti po 100 KM jednokratne pomoći

Nemojte propustiti

Odlukom Vlade HNK nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje osigurana je jednokratna pomoć u iznosu od 100 KM po osobi.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta ovog kantona za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500,00 KM.

Vlada HNK usvojila je Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500,00 KM.

Kako stoji u priopćenju za javnost, Vlada je razmotrila cjelokupnu situaciju zbivanja u našoj zemlji te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše podneblje odlučila je pronaći mogućnost podrške nezaposlenim, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNK-a.

Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK osigurana je jednokratna pomoć u iznosu od 100 KM po osobi.

Vlada je usvojila i Odluka o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNK za 2022. godinu za Ured predsjednika Vlade s pozicije “Nabava vozila hitne pomoći za Domove zdravlja” u iznosu od 650.000,00 KM.

Planirana sredstva iskoristit će se za nabavu pet novih vozila hitne pomoći za Domove zdravlja u HNK i nabavu jednog polovnog dostavnog vozila.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo