Petak, 25 lipnja, 2021

Vlada KS donijela odluku: U utorak Dan žalosti zbog pogibije četiri uposlenice OŠ “Kovačići”

Nemojte propustiti

Tijela i olupina auta su izvučeni u kasnim poslijepodnevnim satima, a uzrok tragedije još uvijek nije poznat. 

Vlada Kantona Sarajevo (KS) jutros je na vanrednoj sjednici usvojila odluku prema kojoj će 16. april, dan ukopa i dženaze četiri stradale uposlenice Osnovne škole ‘Kovačići’, biti proglašen za Dan žalosti.

Na taj dan će zastave KS-a biti spuštene na pola koplja, a sve javne manifestacije zabavnog karaktera bit će odložene.

– Vlada Kantona Sarajevo izražava duboku tugu zbog tragične pogibije uposlenica Osnove škole ‘Kovačići’, a njihovim porodicama saučešće u boli koju proživljavaju. Sazvana je hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo kada će biti razmatrana odluka o proglašenju dana žalosti – kazali su sinoć u kratkom saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, četiri žene poginule su jučer na putu od Pala do Sarajeva kada je automobil u kojem su se nalazile sletio u provaliju u kanjonu Miljacke. Kako je ranije objavljeno, nesretne žene su se vraćale sa sahrane bivše kolegice.

Tijela i olupina auta su izvučeni u kasnim poslijepodnevnim satima, a uzrok tragedije još uvijek nije poznat. Poginule su Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snažno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje Jahorine

Prema najavama meteorologa, danas je u pojedinim područjima u BiH moguće nevrijeme, pljuskovi, grmljavina i grad. Nevrijeme praćeno gradom i...

Možda vas zanima i ovo