Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Vlada KS najavila izmjenu zakona zbog rasta broja zaraženih: Svi koji krše epidemiološke mjere ići će u desetodnevnu izolaciju

Nemojte propustiti

Izmjenom ovog zakona, inspektorima će biti omogućeno da svim osobama koje budu kršile epidemiološke mjere izreknu desetodnevnu izolaciju.

Povodom rasta broja zaraženih u Kantonu Sarajevo jutros je hitno zasjedala Vlada ovog kantona. Doneseno je pet zaključaka, a najzanimljiviji je izmjena zakona o inspekcijskim poslovima KS.

Izmjenom ovog zakona, inspektorima će biti omogućeno da svim osobama koje budu kršile epidemiološke mjere izreknu desetodnevnu izolaciju, piše “Avaz.ba”.

– Vlada će pokrenuti izmjenu zakona o inspekcijama KS u cilju omogućavanja privremenog zatvaranja objekata koji krše epidemiološke mjere. Sadašnji zakon otežava tu mjeru, mi ćemo pojednostaviti da inspekcija može zatvoriti one koji krše mjere. Nalaže se KUIP-u da prilikom vršenja nadzora gdje se utvrdi da se nalazi veći broj osoba od dozvoljenog broja da se svim zatečenim osobama na period od 10 dana zabrani kretanje, tačnije da idu u izolaciju zbog postojanja sumnje da boluju od zarazne bolesti – rekao je premijer KS Edin Forto.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo