Utorak, 22 lipnja, 2021

Vlada KS zasjeda u zgradi studentskog centra Nedžarići: Čeka se procjena štete

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo (KS) će prema preliminarnim dogovorima zasjedati u zgradi gdje je prije bio studenski centar u Nedžarićima i koja je u vlasništvu KS-a, izjavila je Agenciji Fena šefica Pres-službe KS-a Lamija Bojadžić.

– Što se tiče dalje procedure, Skupština KS-a prvo treba da se očituje o ostavci premijera Suada Zeljkovića, što automatski znači da je i Vlada KS-a u ostavci. Nakon toga Skupština KS-a treba da pokrene procedure izbora nove Vlade KS-a – objasnila je.

S obzirom na to da je prvi radni dan nakon protesta, Bojadžić je kazala da uposlenici u zgradi Kantona Sarajevo danas skupljaju opremu koja je u funkciji, arhivsku opremu, evidencije i sav nužni materijal za dalji rad te rade na organizacijskom, tehničkom i prostornom preustrojavanju.

– Trenutno spašavamo ono što možemo. Trebamo vremena, ali već ima naznaka kako bi to moglo izgledati – naglasila je.

Bojadžić je naglasila da je u zgradi KS-a isključena struja te da je uviđaj tužilaštva završen jučer i trenutno se čeka procjena štete.

– Civilna zaštita je zatvorila zgradu da bi je zaštitila od krađa, urušavanja i devastacije dok se ne odluči o daljnjem ishodu. Ipak u ovoj zgradi je radilo oko 300 ljudi – naglasila je.

Po riječima jednog od uposlenika u zgradi Predsjedništva BiH, svi članovi Predsjedništva BiH te predsjednik i potpredsjednici FBiH su došli danas na posao.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo