Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Autor:A.J.

Nemojte propustiti

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021.

Novom naredbom dozvoljeno radno vrijeme u Kantonu Sarajevo ostaje 23 sata, a ne 22 kako je ranije objavljeno jer je Vlada Kantona Sarajevo u svojoj naredbi medijima poslala dokument sa štamparskom greškom.

Ovo je za potvrdio ministar zdravstva Haris Vranić kazavši da se nažalost potkrala štamparska greška.

Nova naredba tiče se zabrane svih okupljanja u grupama većim od 30 osoba i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 osoba. Kako su pojasnili, to znači sljedeće:

Zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica;
Zabranjuje se organizacija za sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode);
Zabranjuje se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće;Naređuje se obavezno propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema, u zatvorenom i otvorenom prostoru (prekrivena usta, nos i brada) osim za: djecu mlađu od sedam godina života, učenike osnovnih škola od prvog do petu razreda tokom obavljanja nastave u učionicama, lica sa invaliditetom i djecu sa smetnjama u razvoju i lica koja obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Proteklih dana, primjetan je porast zaraženih u Kantonu Sarajevu, te mjere i naredbe, dolaze sa razlogom. U BiH danas je skoro 600 pozitivnih, od juče i 17 smrtnih ishoda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo