Subota, 21 svibnja, 2022

Vlada o usklađivanju plaća policijskih službenika FBiH

Nemojte propustiti

Vlada FBiH je, na prijedlog premijera Federacije BiH,usvojila informaciju o usklađivanju plaća policijskih službenika FBiH.

Zadužila je federalnog premijera da sa sindikatom Federalne uprave policije zaključi sporazum o osnovici za obračun plaća policijskih službenika, u skladu s članom 8. Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije BiH, u iznosu od 346,5 KM, uz primjenu ove osnovice od 1.3.2022. godine

Danas je zaključeno i da će plaća za mart 2022. godine biti obračunata i isplaćena po osnovici koja trenutno važi (330 KM), a razlika između tako isplaćene i one obračunate po osnovici od 346,5 KM će biti isplaćena skupa s plaćom za april 2022. godine.

Kako je obrazloženo, ovogodišnji Budžet Federacije BiH, kojeg je usvojio Parlament Federacije BiH na sjednici Predstavničkog doma od 28.3.2022. godine i na sjednici Doma naroda od 31.3.2022. godine, predviđa uvećana sredstava za plaće policijskih službenika u Federalnoj upravi policije u odnosu na prethodni budžet.

Time je stvorena pretpostavka za povećanje plaća za pet posto. Isti procenat povećanja je predviđen i za zatvorske policajce i službenike sudske policije.

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

EU diplomati u nevjerici gledali što Charles Michel radi u Beogradu: ‘Pa nismo ga slali da s Vučićem peče ćevape!‘

Srbiji je i prije ovog posjeta iz Bruxellesa poslana poruka da "uski odnosi s Putinovim režimom nisu kompatibilni s...

Možda vas zanima i ovo