Srijeda, 12 svibnja, 2021

Vlada RS-a smijenila čelnike Inspektorata RS-a!

Nemojte propustiti

Ova akcija stiže samo dan nakon što je Inspektorat RS-a prihvatio zahtjev za odgodu poništenja diplome direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA)

Danijela Batar, v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske, smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske

Na njeno mjesto imenovan je Dragutin Škrebić. Vlada Republike Srpske smijenila je danas i v.d. glavnog republičkog prosvjetnog inspektora Gorana Aljetića.

Danijela Batar je na mjesto v.d. direktora Inspektorata Srpske, postavljena u maju ove godine, nakon što je dužnosti, na lični zahtjev, razriješen Predrag Tomić. Prethodno je obavljala poslove fitosanitarnog inspektora.

Inače, ove vijesti dolaze samo dan nakon što je Inspektorat RS-a prihvatio zahtjev za odgodu poništenja diplome direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanu Mehmedagiću.

Inspektorat RS-a odluku o odgodi poništenja diplome, sve do konačne sudske odluke, donio je uvažavajući navode da bi izvršenjem pomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet za poslovne studije Banja Luka i za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odgađanja izvršenja rješenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo