Nedjelja, 2 travnja, 2023

Vlada RS-a: Željeznice poboljšale poslovanje

Nemojte propustiti

Vlada Republike Srpske ocijenila je danas das u Željeznice RS-a postigle značajne rezultate u poboljšanju svog poslovanja. Vlada RS-a je danas razmatrala izvještaj o poslovanju “Željeznica Republike Srpske” za prošlu godinu u kojem je navedeno da je fizički obim rada, prije svega, robnog prevoza, povećan za sedam posto, dok su prihodi od prevoza robe veći za 3.287.495 KM ili deset procenata.

Kako je navedeno u saopćenju za javnost, entitetska vlada upoznala se i o prijedlogu plana poslovanja “Željeznica Republike Srpske” za period od 2013. do 2015. godine i od ove kompanije zatražila da se prilikom realizacije tog plana pridržava mjera za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu RS-a.

Još je navedeno da će svaki novi projekt iz Plana investicionih ulaganja “Željeznica RS-a”, bilo da je riječ o infrastrukturi ili voznim sredstvima, posebno analizirati i da će se odluke donositi u skladu sa zakonskim i kreditnim ograničenjima.

zeljeznice

Vlada RS-a je na današnjoj sjednici odobrila 218.500 KM za ekonomsku održivost zaposlenosti Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje u Banjoj Luci, a odlučila je i da odobri realizaciju projekta “Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog sistema opštine Šamac” vrijednog 1.687.000 eura.

Vlada je danas donijela i odluku o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Republike Srpske za kreditno zaduženje Toplane na Palama kod Evropske banke za obnovu i razvoj od 4.500.000 eura.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo