Petak, 3 veljače, 2023

Vlada RS od Vijeća ministara traži dozvolu izvoza peleta

Nemojte propustiti

Vijeće ministara je u oktobru donio odluku o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i proizvoda od drveta do 31. januara 2023. godine.

Vlada Republike RS zatražila je od Savjeta ministara da dozvoli izvoz peleta u periodu od 60 dana.

“Vlada RS traži da po isteku tog perioda Savjet ministara uvede izvozna ograničenja na način da privredni subjekti mogu izvesti do jedne polovine proizvedene robe po tari-fnim brojevima 4401, odnosno podbrojem 4401 31 00 00”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada traži od Savjeta ministara i da se uvedu izvozna ograničenja za šumski drvni sortiment ogrjevno drvo (označen tarifnim brojem 4401, odnosno podbrojevima 4401 12 00 00 i 4401 22 90 003) za period od 1. decembra ove do 31. decembra 2023. godine na način da privredni subjekti mogu izvesti do jedne polovine proizvedene robe po navedenim tarifnim brojevima.

Vijeće ministara je u oktobru donio odluku o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i proizvoda od drveta do 31. januara 2023. godine.

Zabrana izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i proizvoda od drveta odnosi se na 12 tarifnih oznaka i uključuje oblovinu i pelet od drveta, čime se žele spriječiti nestašice i ublažiti posljedice za stanovništvo i privredu prouzrokovane rastom cijena i krizom na svjetskom tržištu energenata.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo