Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Vlada RS povukla zahtjev za održavanje posebne sjednice NSRS

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Vlada je formalno uradila ono sto je bilo po poslovniku, oni su podnijeli zahtjev, nismo ulazili u srž zbog čega je Vlada povukla zahtjev za posebnom sjednicom”, kazao je potpredsjednik NSRS Denis Šulić.

Vlada Republike Srpske je povukla zahtjev za održavanje 25. posebne sjednice NSRS na kojoj je trebalo da se raspravlja o budžetu.

Odmah je upućen novi zahtjev za održavanje 26. posebne sjednice sa istim dnevnim redom, o čemu će se Kolegijum izjasniti odmah, pa se očekuje nastavak rada parlamenta od 15 časova.

“Vlada je formalno uradila ono sto je bilo po poslovniku, oni su podnijeli zahtjev, nismo ulazili u srž zbog čega je Vlada povukla zahtjev za posebnom sjednicom”, istakao je potpredsjednik NSRS Denis Šulić.

Odbor za privredu je na svojoj sjednici većinom glasova protiv donio odluku da ne podrži budžet i ekonomske politike Vlade za narednu godinu, istakao je u ime Odbora za privredu Maksim Skoko, poslanik SPS-a.

Predviđeni rashodi u budžetu nisu dovoljni za ono što je planirano, istakao je poslanik SDS Milan Radović uz tvrdnju da je SDS podnio amandman da se poveća naknada za borce sa 1.60 KM na pet konvertibilnih maraka po mjesecu učešća u ratu.

“Drugi razlog su subvencije, mi tražimo da ide za subvenciju domaćoj privredi prije svega u proizvodnji mlijeka i mesa”, kaže Radović i dodaje da je treći razlog Program ekonomskih reformi u kojem traže drugačiji pristup podrške privredi.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo