Utorak, 22 lipnja, 2021

Vlada ZDK-a: Na protestima su iskazani realni zahtjevi građana

Nemojte propustiti

Foto: 072info.com
Foto: 072info.com

U protestima su iskazani realni zahtjevi građana koji su, nažalost, umjesto dijalogom, zbog djelovanja grupe lica, pretvoreni u fizički napad koji niko nije želio, zaključeno je na vanrednoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona koja je sinoć održana. Na sjednici je analizirana situacija nakon nemira koji su se desili u petak, pred zgradom RMK Prometa.

Materijalna šteta nastala prilikom kamenovanja zgrade je velika, ali je nevažna u odnosu na oko stotinu povrijeđenih osoba među kojima je bio i veliki broj mladih ljudi, ali i policajaca koji su čuvali zgradu u kojoj su sve vrijeme protesta bili članovi Vlade koji su objekat napustili tek nakon odlaska demonstranata.

Demonstrantima je na izričit zahtjev data ostavka članova Vlade i oni će ostati pri datoj riječi. Naravno, ovaj čin bit će proveden kroz institucije sistema dijalogom i prema postojećim zakonskim propisima.

Danas će biti održana sjednica Kolegija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj bi trebalo utvrditi način i dinamiku provođenja zahtjeva demonstranata.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na vanrednoj sjednici donijela zaključak da će narednih dana biti u stalnom zasijedanju, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo