Petak, 18 lipnja, 2021

Vlada ZDK-a narednih dana u stalnom zasjedanju

Nemojte propustiti

Foto: 072info.com
Foto: 072info.com

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na vanrednoj sjednici analizirala je situaciju nakon nemira, koji su se desili u petak pred zgradom institucija ZDK-a i RMK Prometa.

Vlada je zaključila da su na protestima iskazani realni zahtjevi građana, koji su, nažalost, umjesto dijaloga zbog djelovanja grupe osoba, pretvoreni u fizički napad.

Demonstrantima je na izričit zahtjev data ostavka članova Vlade i oni će ostati pri datoj riječi. Ovaj čin bit će proveden kroz institucije sistema dijalogom i prema postojećim zakonskim propisima.

Materijalna šteta nastala prilikom kamenovanja zgrade je velika, ali je nevažna u odnosu na oko stotinu povrijeđenih osoba, među kojima je bio i veliki broj mladih ljudi i policajaca, koji su čuvali zgradu u kojoj su sve vrijeme protesta bili članovi Vlade.

Danas je održana sjednica kolegija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj je utvrđen način i dinamika provođenja zahtjeva demonstranata.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na vanrednoj sjednici donijela zaključak da će narednih dana biti u stalnom zasjedanju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo