Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Vladika Grigorije odgovorio na izjave Milorada Dodika

Nemojte propustiti

„I Dodika sam više puta kritikovao, pogotovo direktno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom”, kazao je vladika Grigorije

Vladika Grigorije u intervju za DW tvrdi da neće biti političar, a o izboru novog patrijarha kaže da to treba da bude neko ko će znati da se usprotivi ako bude potrebno.

U intervjuu za DW, vladika Grigorije je, između ostalog, govorio i o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Ono što mu se takođe stavlja na teret jeste da nikada nije toliko kritikovao vlast u Republici Srpskoj, u vrijeme dok je bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski, koliko kritikuje vlast u Srbiji? Odnosno, zašto nije kritikovao Milorada Dodika koliko danas kritikuje Vučića?, piše DW.

Kaže da nije tačno da nije kritikovao vlast u Republici Srpskoj. „I Dodika sam više puta kritikovao, pogotovo direktno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom”.

Sudeći po najnovijim izjavama, izgleda da Dodik sada “pere ruke” od Grigorija, navodi DW.

“Šta mene briga za vladiku Grigorija i njegove političke izjave. Ja s tim nemam ništa“, rekao je aktuelni predsjednik tročlanog Predsjedništva Bosne i Hercegovine i dodao da je Grigorija uvažavao dok je bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski: „Tada se nije miješao u politiku”, istakao je Dodik.

Komentarišući tu izjavu vladika Grigorije kaže: „Političari govore ono što misle da treba da kažu u datom trenutku, i za šta procjenjuju da im je trenutno korisno. I to je za njihovo shvatanje politike normalno. S druge strane, ja imam potrebu da govorim jasno i otvoreno o onome što kao episkop, čovjek i misleće biće smatram da je istina.“

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo