Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Vladimir P. priznao: Silovao sam svoju majku, tako mi došlo!

Nemojte propustiti

– Spavao sam sa svojom majkom. Ne znam zašto. Odjednom mi je samo došlo da imam takav odnos s njom – hladnokrvno je u policiji Vladimir P. (25) priznao da je dva puta silovao svoju majku Stanojku P. (47) u njihovoj porodičnoj kući u selu Dragijevci, u okolini Osečine. Strašan zločin kakav se u Srbiji ne pamti dogodio se tokom vikenda, kada je nesretna žena došla u policiju i prijavila da je silovana!

– Sin mi je odjednom prišao i napao me. Nisam mogla da se branim! – uznemireno je ispričala Stanojka P., što je prisutne policajce zaprepastilo.

– „Nemoj da se plašiš, Stanojka, neće se on vratiti kući“, tako su mi rekli u policiji kada su ga odveli. Ali, ne smijem da zaspim preko noći, ne smijem oka da sklopim od tada, tresem se od straha i dalje, iako znam da je uhapšen – kroz suze priča Stanojka.

Ona dodaje da je sin Vladimir u sobu u kojoj spava došao prije ponoći.

– Osjetila sam da je pijan. Do dva sata poslije ponoći me je silovao. Borila sam se koliko sam mogla, ali nisam mogla da se odbranim. Bolesna sam, slaba, nisam imala snage, a on je jak. Ujutru je ustao kao da se ništa nije dogodilo i bez riječi otišao svojim putem – priča Stanojka.

Za to vrijeme, u svojoj sobi je spavao njen mlađi sin (23), koji, kako kaže, ništa nije čuo, da bi mu sljedećeg jutra, kada je Vladimir napustio kuću, ispričala šta je doživjela od starijeg sina. Stanojka za Vladimira kaže da nikakvu školu nije završio i da je „skoro nepismen“, a da je „za rakiju zarađivao“ nadničenjem u selu. Prije nego što ju je napastvovao, kako navodi, u nekoliko navrata ju je i fizički zlostavljao.

– Stalno je bio pijan. Danju je išao u nadnicu, ali nikada dinar da donese u kuću, za razliku od mlađeg sina, koji mi sve kupuje i nije kao on. Noću je Vladimir išao da luta i da propije šta zaradi preko dana, pa bi se, kada se vrati kući, svađao se i sa mnom i sa Milanom. I njega je tukao i maltretirao. Ja sam mu govorila da prestane da pije, a onda bi me on udarao. Nisam ga prijavljivala, nisam imala para da odem u Osečinu. I ovo sad što me je snašlo sam prijavila tek u utorak, kada sam skupila novac za autobusku kartu da odem u policiju – kroz suze priča nesrećna žena, dodajući da se Vladimir nije liječio od alkohola „niti od čega drugog, a žalio se da ga želudac boli od rakije“.

Porodica se, kako kaže, izdržavala samo od nadnice u selu koju zaradi mlađi sin, koji je takođe neškolovan i bez posla, u nekoliko navrata pomoć su dobijali od Crvenog krsta, ali nisu korisnici socijalne pomoći jer su registrovani kao poljoprivredno domaćinstvo sa više zemlje.

Vladimir Petrović je saslušan kod istražnog sudije Višeg suda u Valjevu, koji mi je zbog krivičnog djela silovanja odredio pritvor do mjesec dana. Ginekološkim pregledom koji su obavili ljekari valjevske bolnice potvrdđeno je da je nesrećna žena napastvovana.

Kako za „Alo!“ kažu izvori bliski istrazi, riječ je o razorenoj porodici koja živi u teškim materijalnim i socijalnim uslovima. Stanojkin suprug Milovan je prije dvije godine preminuo tako što se pijan, kako sama potvrđuje, smrzao u snijegu nadomak kuće. Pored Vladimira i Milana, Stanojka ima još petoro djece, jedan sin i ćerka već nekoliko godina usvojeni, dvije ćerke se trenutno nalaze u hraniteljskim porodicama, a najmlađi od sinova je u domu za nezbrinutu djecu u Sremčici.

Psiholog Aleksandra Janković kaže za „Alo!“ da se u svojoj dugogodišnjoj praksi nije sretala sa situacijama da sin siluje majku.

– Incest je jedan od najosnovnijih tabua, a figura majke ima posebnu dimenziju. Ovaj slučaj obiluje socijalnim, ekonomskim, psihološkim problemima i u takvim slučajevima se granice prihvaćenog ponašanja pomjeraju. Takođe, da je njihov slučaj vođen kako treba, odnosno da je postojao stručan nadzor nad takvom porodicom, možda se stvari ne bi odvijale u tom pravcu – objašnjava Jankovićeva.

Foto: Alo.rs
Foto: Alo.rs

(Alo.rs)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo